GEBEDSALERT! – Bidden voor Israël


Juni, 2010

Een aantal maanden geleden liep ik voor de Klaagmuur in Jeruzalem waar per toeval een huldiging van nieuwe joodse militairen in het leger plaatsvond.

Het was een groot feest compleet met gejubel van strijders. Terwijl ik deze militairen begon te zegenen en voor het land aan het bidden was, leek het alsof God zei “Kijk eens wat je geestelijk ziet”. “Het sterke leger wat je in het fysieke ziet, wil ik in het geestelijke bouwen.”

Ik geloof dat het op Gods hart is dat deze zonen en dochters van Sion, Yeshua (Jezus) gaan leren kennen en Hem gaan volgen. Een taak van ons is om dit proces in gebed vrij te zetten.

In Genesis 12:3 zegt God “Zij, die u [de Joden] zegenen, zal Ik zegenen en zij, die u vervloeken, zal Ik vervloeken. De hele wereld zal van u uit worden gezegend." Ik geloof dat een grote mate van zegen voor ons land, voor onze gemeente en voor onszelf afhankelijk is van onze houding t.o.v. Israël.

Israël ligt op Gods hart en God vraagt ons om te bidden voor dat wat op Zijn hart is. Laten we op de bres blijven staan voor Israël, juist in een tijd waarin de wereld zich tegen haar keert en de vervangingstheologie toeneemt.

Laten we ook met oog op het heil van Nederland beslissen om Israël te zegenen en voor de Joden te bidden.


door Sebastiaan den Hollander
Actueel[toon alles]
Activiteiten[toon alles]